Schanspop viert het 30-jarig bestaan (15-04-2016)

Schanspop viert het 30-jarig bestaan

SIDDEBUREN - Muziekfestival Schanspop in Siddeburen bestaat 30 jaar. En dat wordt gevierd. Er komen dit jaar tal van topartiesten naar de feesttent in Siddeburen, onder wie 2 Unlimited, Racoon, Rowwen Hèze en Frans Bauer. Schanspop 2016 begint op vrijdag 23 september en duurt tot en met zaterdag 1 oktober.

Schanspop moet het dit jaar voor het eerst stellen zonder Normaal. De Achterhoekse band is na veertig jaar gestopt met optreden. Maar er is leven ná Normaal. Want ook zonder de inbreng van Bennie Jolink en zijn mannen heeft Schanspop een ijzersterke line-up weten samen te stellen. Speciaal ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan beslaat het programma - net als vroeger het geval was - twee weekenden.

Schanspop 2016 begint op vrijdag 23 september met 90's Now. 2 Unlimited, Snap! en Captain Jack zullen de feesttent op z'n kop zetten met hun wereldhits uit de illustere jaren negentig. Een dag later komen Frank Boeijen, The Kik, Bökkers en Old Ni-js (met in de gelederen onder anderen Willem Terhorst en Ferdi Joly, twee leden van het eerste uur van Normaal) naar Siddeburen. Bijzonder is ook het optreden van Plat, de eerste Groningstalige rockband. Speciaal voor deze jubileumeditie van Schanspop komt Plat nog eenmaal bijeen. Het programma op deze zaterdag, dat al in de middag begint, wordt 's avonds afgesloten door de Limburgse band Rowwen Hèze.

Op donderdag 29 september gaat Schanspop 2016 verder met optredens van Die Tolle Leute en Papa di Grazzi. Een dag later komt de Zeeuwse topband Racoon naar Siddeburen, net als zanger en multi-instrumentalist Jett Rebel. Schanspop wordt op zaterdag 1 oktober afgesloten met de traditionele Sibboerster Feestavond, met optredens van Hollands Verdriet, Arjan Boltjes, André Hazes jr. en niemand minder dan Frans Bauer.  De presentatie is deze avond in handen van Wim Drent.

De voorverkoop van kaarten voor Schanspop 2016 begint op zaterdag 9 juli bij Switters Warenhuis aan de Hoofdweg 136 in Siddeburen. Meer informatie over Schanspop is te vinden op www.schanspop.nl.
Terug naar Nieuwsoverzicht
schanspop 25-jarig jubileum magazine